Tuesday, March 27, 2007

Cea mai nasoala meserie


Cea mai nasoal meserie este cea de gunoier

Eu consider aceasra meseria fiind cea mai nasoala deoarece,cel putin in tara noastra te expune la mult prea multe riscuri.Exista inca probleme imbolnavirii deoarece inca de multe ori se intra in contact direct cu aceste deseuri.
In alta ordine de idei apare si problema salariilor,deoarece aceste servicii la noi in tara inca nu sunt platite deloc bine,spre deosebire de celelate tari din Uniunea Europeana,unde salariile lucratorilor la salubrizare se ridica si pana la 2000 de euro.Mai exista si problema utilajelor care nu sunt potrivite sau nu sunt in stare buna pentru a asigura acestor mucitori conditii de lucru sigure din punct de vedere al igienei.
Desi in ultimul timp se poate observa ca se pune accent pe conditiile de lucru ale acestori oamni,lucratori la firmele de salubrizare, dar inca nu sunt conditii de lucru sigure si igienice.
Chiar daca aceste probleme ale salubrizarii in orase s-ar rezolva,aceasta meserie ramane cea mai nasoala,dat fiind faptul ca in fiecare zi te trezesti cu gandul ca urmeaza o alta zi de colectare a gunoaielor de la alti oameni.
Aeasta meserie ar fi ultima la care as apela sa imi castig traiul de zi cu zi,desi daca stai sa te gandesti,fara acesti lucratori devotati,angajati la firmele de salubrizare,lumea nu ar fi altceva decat un morman de gunoaie,resturi menajere,resturi radioactive si alte lucruri care ar ajuta la distrugerea mediului inconjurator intr-un interval de timp foarte scurt.

No comments: